Chrupiące delikatne cannelloni pod bulionem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Inspiracja smakami dalekiej słonecznej Toskanii...Często gości na moim stole zwłaszcza, jeśli mam wymagających gości

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron cannelloni opakowanie: 1 opakowanie
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - mięso mielone: 30 dekagramów
    - groszek: 4 łyżki
    - builon drobiowy: 2 szklanki
    - ser zółty typ morski: 5 plastrów
    - oregano, tymianek: 2 szczypty
    - cebula biała duża: 1 sztuka

Chrupiące delikatne cannelloni pod bulionem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiące delikatne cannelloni pod bulinem 1. Makaron faszerujemy farszem przygotowanym za pomocą:
    1. Przesmażonych pieczarek (pokrojone)
    2. Przesmażonego na rumiano mięsa
    3-//- cebuli
    4. -//- groszku
  • Chrupiące delikatne cannelloni pod bulinem 2. Całość dusimy, jeśli konsystencja będzie właściwa wtenczas przekładamy farsz do rur. Rurki kładziemy w brytfance wysmarowanej tłuszczem.
  • 3. Na wierz kładziemy plasterki sera.
  • 4. Całość zalewamy wrzącym bulionem, doprawiamy, podajemy gorące.

Komentarze

Podobne przepisy