Chrupiące grzanki z pastą z makreli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mocno wyrazista w smaku pasta z makreli na chrupiącej grzance.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - puszka fileta z makreli w oleju (odsączyć z oleju)
    - puszka makreli w pomidorach
    - 3-4 jajka ugotowane na twardo
    - drobno pokrojona cebula
    - łyżeczka koncentratu pomidorowego
    - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - łyżeczka masła
    - 2-3 łyżki pikantnego ketchupu
    - 2 łyżeczki chrzanu tartego
    - pieprz, papryka ostra, odrobina soli
    - sok z cytryny

Chrupiące grzanki z pastą z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wszystko połączyć ze sobą, można za pomocą widelca. Schłodzić w lodówce.

Porady

Najlepsza na następny dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy