" Chrupiące krokiety grzybowo - jajeczne "

0 (0 ocen)

  • 45 min

Chrupiące krokiety z aromatycznym farszem grzybowo - jajecznym z dodatkiem sera żółtego.

  • 45 min

Składniki:


  • Naleśniki:

    - mąka - 1 szklanka
    - mleko - 200 ml
    - woda gazowana - 100 ml
    - jajko - 1 szt
    - olej - 2 łyżki
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - sól - szczypta



    Nadzienie:

    - jajka - 4 szt
    - pieczarki - 250 g
    - cebula - 1 szt
    ser żółty - 100 g
    sól , pieprz - 1 szczypta




    Dodatkowo:

    - bułka tarta - 100 g
    - jajko - 1 szt
    - olej do smażenia - 200 ml

" chrupiące krokiety grzybowo - jajeczne " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe.

    Smażymy duże , ale niezbyt grube naleśniki.




    Jajka gotujemy na twardo.



    Trzemy na tarce na dużych oczkach lub drobno siekamy.



    Cebulę i pieczarki drobno kroimy.


    Podsmażamy na odrobienie oleju , do momentu nabrania złocistego koloru.




    Ser żółty trzemy na dużych oczkach.



    Wszystko razem mieszamy.


    Przyprawiamy do smaku.



    Na naleśniki nakładamy farsz.


    Delikatnie zwijamy w rulony.



    Panierujemy w jajku i bułce tartej.



    Smażymy na rumiano.

Komentarze

Podobne przepisy