Chrupiące łódeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przystawka jest łatwa , tania i bardzo smaczna .

  • 30 min

Składniki:

  • kostka chudego twarogu ok . 200-250 g
    8 - 10 łyżek słodkiej śmietany 18 %
    dużo szczypiorku
    1 duża czerwona papryka
    sól , pieprz

Chrupiące łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiące łódeczki 1. Rozgniatamy twaróg w misce , dodając sól , pieprz , śmietanę i posiekany drobno szczypiorek . Wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej masy .
    Paprykę myjemy , oczyszczamy ,a następnie płuczemy . Kroimy paprykę w małe łódeczki . Nadziewamy łódeczki twarożkiem , układamy na talerzu i dekorujemy .

Porady

Do twarożku można dodać też inne dodatki , np : tuńczyka , rzodkiewkę , szynkę ... A papryka ładnie wygląda gdy jest kolorowa , np: zółta , czerwona i zielona :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy