Chrupiące roladki schabowe

0 (0 ocen)

Tanie, pysze chrupiące danie na niedzielny obiad, zapraszam:)

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe bez kości
    3 kromki białego chleba
    1 łyżeczka masła
    1 ząbek czosnku
    30 g sera żółtego
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżeczka majeranku
    Sól,pieprz
    1 jajko
    Mąka do panierowania
    Bułka do panierowania
    Olej do smażenia

Chrupiące roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki.
    Z chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w małą kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić chlebek.
  • 2. Upiec grzanki, zdjąć z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a czosnek na małych. Dodac oba składniki do grzanek. Doprawić majerankiem. Dodać majonez i wymieszać.
  • 3. Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony często obracając aby panier się nie przypalił, przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy