CHRUPIĄCE SKRZYDEŁKA

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Te skrzydełka często goszczą na moim niedzielnym obiedzie.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    Ok 100 ml maggi
    Mąka pszenna
    Olej do smażenia

Chrupiące skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SKRZYDEŁKA 1. Skrzydełka umyć obciąć „lotki” i zalać maggi i odstawić na 3 godz. do lodówki.
  • skrzydełka 2. Następnie skrzydełka obtaczać w mące pszennej.
  • skrzydełka 3. Skrzydełka smażyć w głębokim oleju ok 12-15 min. aż będą złociste.

Porady

Śkrzydełka świetnie smakują z warzywami z patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy