CHRUŚCIKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tanie, szybkie, smakowite

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    szczypta soli
    mąka
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia

Chruściki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wsypać 1,5 szkl. mąki, dodać szczyptę soli i rozkłócone jajka. Zagnieść ciasto ścisłe jak na makaron dodając tyle mąki ile zabierze. Ciasto podzielić na części i każdą z nich bardzo cieniutko rozwałkować. Placki pociąć na ok. 4-5 cm paski, a te z kolei na ok.10 cm długości odcinki. Każdy kawałek przeciąć wzdłuż pośrodku i przewinąć jeden z końców przez otwór. Piec po kilka sekund na gorącym oleju z obu stron. Odkładać do odsączenia na ręczniku papierowym, a po przestudzeniu posypać przez sitko cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy