Chruściki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Szybkie chruściki do zrobienia, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    100ml mleka

Chruściki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy. Wycinamy 3 paski długie. Z każdego paska wyjdzie 15 chruścików. Na każdym pasku robimy kreskę nożem i przekładamy brzeg paska przez dziurkę. I tak ze wszystkimi robimy. Piekarnik nagrzać do 170°C. Wyłożyć na blachę. Posmarować mlekiem. Piec do zrumienienia około 15 minut. Posypać cukrem pudrem, podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy