Chrzan z migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do mięs, wędlin a także jajek. Łatwy w przygotowaniu i długi czas utrzymania go w lodówce.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego
    200 g chrzanu w korzeniu
    300 g chrzanu ze słoiczka
    100 g migdałów płatków
    sól do smaku
    łyżeczka cukru

Chrzan z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie .Wystudzić i obrać .Zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
  • 2. Chrzan umyć, obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach .Dodać do jajek.
  • 3. Migdały drobniutko posiekać/ zetrzeć lub zmielić, dodać do jajek. Dodać chrzan ze słoika, majonez, jogurt. Doprawić do smaku i wymieszać.
  • 4. Gotowy przełożyć do słoiczków i trzymać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy