Chutney imbirowo - pomidorowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

doskonały dodatek do mięs, warzyw, ryżu, makaronu i... kanapek :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1/4 szklanki octu ryżowego
    1/4 szklanki brązowego cukru
    1 łyżka startego świeżego imbiru
    1 puszka pomidorów w zalewie – krojonych
    1 kawałek cynamonu lub pół łyżeczki mielonego

Chutney imbirowo - pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać ocet z cukrem i imbirem w małym garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
  • 2. Dodać pomidory razem z zalewą i cynamon. Zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować bez przykrycia, mieszając co jakiś czas, aż sos zgęstniej (ok. 20 minut).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy