Chwila zapomnienia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie
Do gotującego się mleka wsypujemy powoli mieszankę z manny, budyniu i cukru. Powoli mieszamy aby nie zrobiły się grudki. Czas gotowania to czas gotowania kaszki manny (z reguły 3-5 min). Przygotowaną "masę" lub "ciasto" (jak kto woli to nazywać), przekładamy do pojemniczków (mogą być różne kształty, ja wykorzystałam pojemniczek po lodach). Czekamy aż przestygnie. Następnie przekładamy nasz deser z pojemnika na talerz.
Przygotowywujemy lukier. Wszystkie składniki mieszamy razem. Co do cukru pudru jest to ilość przybliżona, gdyż możemy potrzebować go w rzeczywistości mniej lub więcej niż w przepisie. Polewamy nasz deser i posypujemy przygotowaną posypką.
Porady
Do lukru możemy dodać dowolny barwnik spożywczy, uzyskując wtedy piękny kolor! Nasz deser nabierze osobistego "uroku".
Komentarze