Ciabatty nadziane mięsem wieprzowym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne .Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu .

  • 35 min

Składniki:




  • 4 ciabatty

    250 g mięsa wieprzowego

    7 pieczarek

    1 mała cebula

    4 łyżki startego sera żółtego

    3 pomidorki cherry

    sól,pieprz,majeranek do smaku

    2 żółtka

    3 łyżeczki śmietany 18%

    natka pietruszki

    ketchup


    2 ząbki czosnku

Ciabatty nadziane mięsem wieprzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek ściąć wierzch,wydrążyć miękisz.Wewnątrz posmarować ketchupem.

    ....Miękisz bułki namoczyć w mleku.Odcisnąć.Zmielić razem z mięsem.Połączyć z żółtkami,śmietaną,posiekaną natką i czosnkiem.Przyprawić do smaku.Napełnić bułki. Wyrównać powierzchnię

    ....Pieczarki oczyścić,pokroić w paski.Usmażyć razem z cebulą pokrojoną w piórka,Przyprawić sola i pieprzem.Nałożyć na mięso.Wierzch posypać serem .Rozłożyć plasterki pomidorków.

    ....Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C przez koło 30-35 minut
    .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy