CIACHO

0 (0 ocen)

proste i szybkie

Składniki:

  • biszkopt
    5 jajek
    1 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    masa
    2 budynie malinowe
    3 szklanki mleka
    1/2 szkl. cukru
    2 galaretki w kolorze budyniu ( u mnie rubinowe)

    2 dowolne galaretki

Ciacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
  • 2. MASA: Na mleku z cukrem ugotować budynie. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia.
  • 3. Na wystudzony biszkopt wylać gorącą masę. Pozostałe galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i gdy zaczną tężeć wylać na ostudzone ciasto.

Porady

Na masę przed wylaniem galaretki można położyć dowolne owoce. Kolor galaretek i budyniu można wybrać dowolnie i za każdym razem można uzyskać ciasto w innym kolorze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy