Upieczony jeden biszkopt.
Masa nr. 1
-3 budynie o smaku śmietankowym
-duża butelka zielonego Pysia
Masa nr. 2
-400 ml. śmietanki 30%
-3 zielone galaretki
-2 paczki delicji
1.1. Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklance Pysia, a resztę soku gotujemy. Gdy sok zacznie wrzeć dodajemy rozpuszczony budyń i gotujemy do momentu bulgotania masy. Tak przygotowaną masę gorącą rozsmarowujemy na wcześniej upieczonym biszkopcie.
2. Na zieloną gorącą masę układamy delicje.
3. 1 galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklance gorącej wody, Pozostawić to lekkiego stężenia. Ubijamy śmietanę do ubitej śmietany wlewamy galaretkę. Masę wlewamy na wcześniej przygotowane ciasto.
4. 2 galaretki rozpuszczamy w 800 ml. gorącej wody i pozostawiamy do lekkiego stężenia, następnie wlewamy na masę.
Komentarze