Ciasteczka bambuski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasteczka są kruche i lekkie. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g margaryny ( 1 kostka)
    ¾ szklanki cukru pudru
    2 szklanki mąki
    2 łyżki kakao
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasteczka bambuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1xdouva 1. Mieszamy ze sobą margarynę i cukier puder do momentu uzyskania jedwabistej masę. Dodajemy po kolei wszystkie suche składniki. Gdy ciasto jest gotowe formujemy ciasto w wałki o średnicy ok. 3cm, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki. Następnie kroimy wałki na pół centymetrowe plasterki i wykładamy na formy w lekkich odstępach, ponieważ ciastka w trakcie pieczenia nieco zwiększa swoją objętość. Pieczemy w temperaturze 170ºC przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy