Ciasteczka baranki z kremem kajmakowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Urocze ciasteczka z przepysznym kremem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 100 gramów
    - mąka krupczatka: 50 gramów
    - kakao: 1 łyżka
    - cukier puder: 2 łyżki
    - żółtko: 1 sztuka
    - margaryna: 90 gramów
    - masa kajmakowa: 3 łyżki
    - masło: 50 gramów

Ciasteczka baranki z kremem kajmakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta wycinać foremką kwiatki, foremką owalną wycinać główki baranków.
  • Baranki 2. Ulepić noski, z cienkich wałków ciasta uformować rogi.

    Wykałaczką zrobić oczka.

    Wszystkie części przyklejać na białko.
  • Baranki 3. Upiec ciasteczka w 180' przez 10-13 minut.

    Masę utrzeć dokładnie z masłem i przekładać nią ostudzone ciasteczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy