Ciasteczka czekoladowe Emilki

0 (0 ocen)

Pyszne mięciutkie ciasteczka z czekoladą.

Składniki:

  • - 250g margaryny
    - szklanka cukru
    - 1 opakowanie cukru wanilinowego
    - 2 roztrzepana jajka
    - 6 łyżek mleka
    - 450g mąki
    - 2 łyżki proszku do pieczenia
    - 250g czekolady

Ciasteczka czekoladowe emilki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i cukier utrzeć na gładką masę. Dodać cukier wanilinowy, roztrzepana jajka i mleko. Ucierają dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać posiekaną w kostkę czekoladę. Ciasteczka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec w 190 stopniach przez 10-15 min.

Porady

Ciasto się lepi ale nie ma się o co martwić właśnie takie ma być.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy