Ciasteczka czekoladowe na maślance

0 (0 ocen)

Mięciutkie i bardzo czekoladowe

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki
    - 3/4 szklanki cukru
    - 0,5 szklanki gorzkiego kakao (można dodać mniej)
    - pół łyżeczki sody
    - 3/4 szklanki maślanki
    - 2 czekolady: mleczna i biała
    - 100 g masła
    - szczypta soli

Ciasteczka czekoladowe na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić, dodać kakao. Następnie dodać cukier i maślankę utrzeć na gładką masę.
    Mąkę wymieszać z solą i sodą. Powoli dodawać do masy kakaowej. Dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać posiekaną czekoladę. Na blaszy uformować ładne ciasteczka.
    Piec w 175 stopniach przez 10-12 min. Zależy od wielkości waszych ciasteczek.

Komentarze

Podobne przepisy