Połączenie czekolady białej i gorzkiej w tych ciasteczkach jest doskonałe! Może nie wyglądają jak milion dolarów... ale bardzo uzależniają, jak każda czekolada,
40 min
Składniki:
• 2 szklanki mąki - 350 g
• 1/2 łyżeczki sody
• 1/2 łyżeczki soli
• 200 g masła
• 150 g cukru białego
• 50 g cukru brązowego
• 1 cukier wanilinowy
• 2 duże jajka
• 2 czekolady gorzkie
• 2 czekolady białe
Ciasteczka duo z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Wymieszać mąkę, sodę i sól.
• Masło utrzeć z cukrem białym, brązowym i wanilinowym.
• Dodawać po jednym jajku aż do wchłonięcia.
• Połączyć masę z mąką mikserem.
• Czekolady drobno posiekać w kostkę i wymieszać ręcznie z gotową masą.
• Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
• Nakładać masę łyżką stołową oddzielając jedno ciastko od drugiego na odległość 8 cm.
• Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 10-15 minut, do zrumienienia. Wtedy są już dobre, mimo, że po włożeniu patyczek wydaje się mokry.
Komentarze