Ciasteczka smakują rewelacyjnie i doskonale nadają się na "zdrowszą" przekąskę - nawet do pracy, czy szkoły. Są kruche, delikatnie miękkie i... wręcz rozpływają się w ustach.
Ciasteczka gryczane 2 czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
Połowę czekolady posiekać (nie na drobno; użyłam groszków czekoladowych), a resztę zmielić np. w młynku do kawy.
Całość wmieszać do ciasta.
Z masy uformować kulki o wielości orzecha włoskiego.
Każdą kulkę ułożyć (zachowując odpowiednie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, leciutko spłaszczyć (dłonią lub widelcem; zrobiłam kratkę za pomocą widelca) i wstawić o rozgrzanego piekarnika.
Piec około 15-17 minut w 180 stopniach.
(Ciastka powinny być lekko zarumienione.)
Komentarze