Ciasteczka-guziczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto.Podzielić na pół,jedną część pozostawić białą a do drugiej dodać 2 łyżeczki kakao.Ciasta lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez30min.Po tym czasie ciasta wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość około 3 mm, lekko podsypując mąką. Wykrawać ciasteczka - można użyć gotowej foremki w kształcie guzika można trochę pokombinować: kółka wykrawać okrągłą niedużą foremką lub kieliszkiem, w środku zrobić mniejszą foremką wgłębienie typowe dla guzików, dziurki wyciąć słomką.Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odległościach od siebie. Piec w temperaturze 200C przez około 10-15 minut
Komentarze