Ciasteczka jeżyki z m&ms

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasteczka jeżyki po prostu pycha,

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 łyżki kakao

    2 szkl mąki

    1/2 szkl cukru

    140 g masła

    szczypta soli

    2 jajka

    1 op cukierków mms (200 g)

    kilka kropel aromatu migdałowego

Ciasteczka jeżyki z m&ms - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i cukier oraz kakao. Dodajemy miękkie masło,aromat oraz jajka. Całość wyrabiamy na jędrne ciasto.

    2. Ciasto wkładamy do zamrażalki na 15 minut

    3. Po 15 minutach wyciągamy ciasto i odrywamy od niego porcję i w dłoniach formujemy kształt jeżyka, lekko je spłaszczamy i układamy mms – kolce

    4. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i pieczemy 18 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy