ciasteczka klonowo-migdałowe
Składniki:
- - syrop klonowy: 0.5 szklanki
- masło migdałowe: 0.5 szklanki
- mąka: 1 szklanka
- brązowy cukier: 1 łyżka
- soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
- sól: 0.5 łyżeczki
- olej: 3 łyżki
Ciasteczka klonowo-migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
-
2.
Syrop, masło migdałowe, olej oraz cukier zmiksować. Mąkę, sodę i sól wymieszać w osobnej misce i dodać do migdałowej masy.
-
3.
Odczekać 5 minut. Formować kuleczki i lekko rozpłaszczone układać na blasze. Piec 10 minut, poczekać aż ostygną i zajadać! :)
Komentarze