Ciasteczka kokosowe

0 (0 ocen)

Smaczne ciasteczka kokosowe, z płatkami owsianymi i białą czekoladą. Szybko się je robi, a później szybko znikają ;)

Składniki:



  • 100 g masła
    70 g cukru
    1 jajko
    85 g płatków owsianych
    85 g wiórków kokosowych
    75 g mąki pszennej typ 450
    40 g białej czekolady
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasteczka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę. Dodać jajko i całość dokładnie zmiksować.

    Następnie dodać płatki owsiane, zmiksować.

    Wsypać wiórki kokosowe,

    dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zmiksować. Na koniec wsypać drobno posiekaną białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 15 minut.

    Łyżeczką nabierać porcje masy, formować w dłoniach kulki, kłaść na blasze wyścielonej papierem i lekko spłaszczać. Piec około 10-12 minut w 180 stopniach, do złotego koloru


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy