Smaczne ciasteczka kokosowe, z płatkami owsianymi i białą czekoladą. Szybko się je robi, a później szybko znikają ;)
Składniki:
100 g masła
70 g cukru
1 jajko
85 g płatków owsianych
85 g wiórków kokosowych
75 g mąki pszennej typ 450
40 g białej czekolady
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasteczka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę. Dodać jajko i całość dokładnie zmiksować.
Następnie dodać płatki owsiane, zmiksować.
Wsypać wiórki kokosowe,
dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zmiksować. Na koniec wsypać drobno posiekaną białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Łyżeczką nabierać porcje masy, formować w dłoniach kulki, kłaść na blasze wyścielonej papierem i lekko spłaszczać. Piec około 10-12 minut w 180 stopniach, do złotego koloru
Komentarze