Ciasteczka kopertowe z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczne ciasteczka kopertowe z lekko kwasnym radabarem-polecam.Mój smak z dzieciństwa....

  • 45 min

Składniki:



  • 150 g margaryny
    200 g mąki
    2 łyżki cukru
    1 jajko
    500 g rabarbaru
    cukier puder do posypania

Ciasteczka kopertowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Mąkę należy wymieszać z cukrem, dodać jajko i posiekanąmargarynę i szybko zagnieć ciasto. Stolnicę posypac mąką, ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i pokroić na kwadraty o boku 8 cm. Rabarbar obrać, pokroić na kawałki długości 7 cm, obsypać cukrem i kłaść po przekątnej kwadratów. Dwa przeciwległe rogi ciasta sklej nad rabarbarem. Ciastka ułozyć na blasze posmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Upieczone ciastka posypac lekko cukrem pudrem.

    Temperatura 200°C

    Czas pieczenia ok. 20 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy