Ciasteczka korzenne jesienne umilą nam nie jedno spotkanie z przyjaciółmi,dodadzą uroku spotkaniom przy kawie, sprawią ,że uśmiech na buzi się pokaże ;)
Ciasteczka korzenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy na stolnicę.
Dodajemy cukier, przyprawę, żółtka i margarynę.
Zagniatamy ciasto które gdy będzie gładkie schładzamy przez 1 godzinę w zamrażalniku.
Po upływie tego czasu wyciągamy je.
Dzielimy na pół.
Rozwałkowujemy na płaski placek około 0,5cm podsypany mąką.
Foremkami wykrawamy ciastka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200st.C przez 10 minut.
Wyciągamy i studzimy.
Wierzch posypujemy odrobiną cukru pudru.
Komentarze