Ciasteczka krówkowe

0 (0 ocen)

Słodziutkie, kruche ciasteczka o smaku krówek. Proste, z 3 składników. Do moich ciasteczek dodałam białą czekoladę, ale można dodać gorzką lub żurawinę suszoną

Składniki:


  • 100 g masła
    100 g masy krówkowej
    170 g mąki pszennej tup 450
    40 g białej czekolady

Ciasteczka krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Miękkie masło i masę krówkową w temperaturze pokojowej wrzucić do miski. Utrzeć razem na jednolitą masę.

    Dodać mąkę pszenną i zmiksować.

    Na koniec wsypać pokrojoną w kosteczkę białą czekoladę (lub inne dodatki) i wymieszać.

    W dłoniach formować niewielkie kuleczki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem i spłaszczyć.

    Piec około 12 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy