CIASTECZKA KRUCHE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Najlepsze do kawki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:
    - 200g masła
    - 300g mąki pszennej
    - 100g cukru pudru
    - 2 żółtka

    DODATKOWO:
    - powidła śliwkowe
    - biała czekolada

Ciasteczka kruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zarobić ciasto ze wszystkich składników. Rozwałkować i wycinać jedną foremką o tym samym wzorze. Ciastka wyłożyć na blachę i piec przez ok.15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie ostudzić i przekładać powidłami.

    2. Czekoladę rozpuścić na parze w metalowej misce i polać ciastka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy