CIASTECZKA KRUCHE Z CUKREM I CYNAMONEM

0 (0 ocen)

IDEALNE NA ŚIĘTA BOŻEGO NARODZENIA

Składniki:

  • 25 dag masła
    2 1/2 szkl mąki
    1/2 szkl cukru
    3 żółtka
    1/2 szkl śmietany 18%
    1/2 łyżka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

Ciasteczka kruche z cukrem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. ze wszystkich składników zagnieść ciasto, odstaw na pół godziny do lodówki
  • 2. schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm foremkami powycinaj ciasteczka
  • 3. przygotuj 2 białka roztrzepane widelcem, w drugim naczyniu wsyp 6 łyżek cukru kryształu wymieszaj z 1/2 łyżeczką cynamonu
  • 4. powycinane ciasteczka maczamy wierzchnia stroną w białku, a następnie w cukrze
  • 5. wykładamy na blaszce i piec w 180 °C przez 25 min, aż będą miały złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy