Ciasteczka lion

0 (0 ocen)

pyszne i chrupiące ciasteczka

Składniki:

  • 1 szkl. płatków owsianych,
    ½ szkl. mąki graham,
    3 łyżki mąki pszennej,
    1/3 szkl. brązowego cukru,
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
    60 g posiekanych orzechów arachidowych,
    ½ szkl. posypki Lion,
    1 jajko,
    2 łyżki masła orzechowego (bez soli i cukru),
    100 g masła

Ciasteczka lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy z masłem orzechowym, dodajemy jajko, a następnie mąki wymieszane z proszkiem, cukrem i płatkami, dokładnie mieszamy, dodajemy na końcu orzechy i posypkę, mieszamy. Mokrymi dłońmi nabieramy masę, lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze zachowując odstępy. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy