Ciasteczka marchwekowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciastka kruche, małe, " na jeden kęs", łatwe w wykonaniu, tanie i przepyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dkg mąki pszennej
    1 kostka margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    15 dkg marchewki startej na drobnych oczkach tarki

Ciasteczka marchwekowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. Mąkę posiekać z margaryną proszkiem do pieczenia, dodać marchewkę - zagnieść ciasto.
    Rozwałkować na placki grubości ok 1-2mm, pokroić radełkiem na kwadraciki ok 3x3cm, układamy na środku odrobinę twardej marmolady i zlepiamy dwa przeciwległe rogi ze sobą.
    Układać na blaszce ( można ją lekko podsypać mąką) i piec na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy