Ciasteczka mocno czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasteczka dla lubiacych czekolade

  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada gorzka: 300 gramów
    - mąka kukurydziana: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - masło: 200 gramów

Ciasteczka mocno czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzec z cukrem pudrem na puszystą masę.

  • 2. Do utartej masy maślanej dodajc rozpuszczona, przestudzoną czekoladę. Całość miksowac przez chwilę. Dodac obie mąki, mieszac aż składniki się połączą.
  • 3. Ciasto przełożyc do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie rozetki. Wyciskac małe ciasteczka na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temperaturze 180 st przez 7-10 minut ostroznie zeby sie nie przypaliły.
  • Ciasteczka mocno czekoladowe 4. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek. Gdy ostygna mozna posypac cukrem pudrem. Pyszne ze szklanka mleka. Wyszło mi 5 blach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy