Ciasteczka owsiano-orzechowe

0 (0 ocen)

Ciasteczka są kruche, aromatyczne i idealnie smakują ze szklanką mleka. Przepis jest prosty a ciastka znikają w mgnieniu oka.

Składniki:

  • 80 gram płatków owsianych górskich
    20 gram płatków błyskawicznych jaglanych
    50 gram kleiku ryżowego
    50 gram płatków orkiszowych
    1 jajo
    50 gram masła
    100 gram czekolady mlecznej
    100 gram orzechów laskowych
    50 gram cukru

Ciasteczka owsiano-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy i czekoladę miksujemy w malakserze, dodajemy masło, kleik i płatki. Masę mieszamy z jajem i cukrem. Formujemy ciastka (ok.12 szt.). Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni 8-9 minut.

Komentarze

Podobne przepisy