Ciasteczka rurkowe z mleczną masą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Są niczym ulubione słodycze z czasów dzieciństwa.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki ciasta :
    3 szklanki mąki pszennej
    Szklanka gęstej śmietany
    Kostka margaryny
    Kilka łyżek cukru pudru
    Odrobina cynamonu
    Składniki masy:
    Kostka masła
    Około 2 Szklanki mleka w proszku
    Pół szklanki zwykłego mleka 3,2%
    Pół szklanki cukru pudru
    Łyżeczka cukru waniliowego

Ciasteczka rurkowe z mleczną masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieć, rozwałkuj i potnij cienkie paski o
    szerokości około 1 cm. Nawijaj na foremki na rurki. Piecz około 20 minut w
    temp. 170 stopni.
    Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawaj delikatnie
    małymi porcjami mleko zwykłe oraz mleko w proszku. Przygotowaną masą
    napełnij rurki za pomocą szprycy. Rurki udekoruj lukrem oraz kawałkami
    czekolady.

Komentarze

Podobne przepisy