Ciasteczka szpinakowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pikantnymi ciasteczkami zajada się moja rodzina oraz znajomi.

Składniki:

  • ● średnia cebula
    ● mała papryka pepperoni
    ● 4 ząbki czosnku
    ● 15 dag sera feta
    ● 50 dag mrożonego szpinaku
    ● kostka rosołowa
    ● oliwa
    ● 2 op. ciasta francuskiego
    ● sól, pieprz cayenne

Ciasteczka szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy
    i drobno siekamy. Paprykę
    myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy
    w małą kostkę. Szklimy
    z cebulą i czosnkiem na kilku
    łyżkach oliwy. Wlewamy 1/4
    szklanki wody i rozpuszczamy
    kostkę rosołową. Dodajemy
    rozmrożony szpinak
    i rozdrobnioną fetę. Smażymy.
    Gdy ser się roztopi, doprawiamy.
    Studzimy.
  • 2. Z ciasta wycinamy szklanką
    krążki. Nakładamy farsz
    i zlepiamy brzegi. Blachę wykładamy
    folią aluminiową
    i smarujemy oliwą. Układamy
    ciastka. Pieczemy 30 minut
    w temp. 180 °C, aż zrobią
    się rumiane.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy