Ciasteczka z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodkie, kruche i przyjemnie rozpływające się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 120g miękkiego masła
    70g drobnego cukru
    1 jajko
    250g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 tabliczka mlecznej czekolady
    50g posiekanych orzechów włoskich

Ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zmiksować z cukrem i dodać jajko.
  • 2. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Całość dodać do wcześniej ubitego masła.
  • 3. Do wyrobionej masy dodać posiekaną czekoladę i orzechy włoskie, wymieszać łyżką.
  • 4. Z masy formuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, kładź je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszcz.
  • 5. Piecz ok. 10-12 minut w temperaturze 180 stopni (góra, dół)

Porady

Ciasteczka równie dobrze smakują z gorzką czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy