Ciasteczka z lukrem przekładane

0 (0 ocen)

Naprawdę smaczne !

Składniki:

  • 40 dag mąki
    1 margaryna
    1 łyżka masła
    2 żółtka
    3 łyżki śmietany

Ciasteczka z lukrem przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto dać do lodówki na 2 godziny .Później wykrajać ciasteczka literatką, nakładać na wierzch kubki z lukru.
  • 2. Masa: Ugotować 1 szklankę mleka z dwoma łyżkami grysiku (kasza manna) i ostudzić, utrzeć 1 kostkę masła z 1 szklanką cukru pudru i dodawać do tego po 1 żółtku (2-3 żółtka) i po łyżce masy grysikowej (można dodać łyżkę spirytusu lub kwasku cytrynowego ), łącząc 2 ciasta do kupy i posypać orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy