Ciasteczka z nutellą i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem dodać żółtka i extrakt waniliowy. Dodawać po łyżce mąki przesianej z proszkiem, utrzeć na gładką masę.Zarobić ciasto i wstawić do lodówki na 1-2 godzin.
2.Partiami wyciągać z lodówki, rozwałkowywać na stolnicy podsypanej mąką i wykrawać ciasteczka. Z połowy wykrawać serduszka a z połowy wykrawać serduszka z dziurką w środku.
3.Piec w tem. 160 stopni ok 10-15 minut aż ciastka będa lekko rumiane.
4.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
5.Ciastko z dziurką i ciastko bez dziurki przekładać nutellą. Do środka nakładać galaretkę za pomocą worka dekoracyjnego lub łyżeczki. Schłodzić do zastygnięcia galaretki.Posypać cukrem pudrem.
Komentarze