Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    3 średnie jabłka
    1 pomarańcza
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżka masła

Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ja użyłam ciasta francuskiego w rulonie, ale można użyć też ciasta mrożonego (ciasto musi być rozmrożone).
    Jabłka obrać ze skórki, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Pomarańcze obrać ze skórki i również drobno pokroić. Masło rozpuści i dodać pokrojone owoce. Mieszając co chwila aby nie przypaliły się owoce, w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. W trakcie duszenia dodać cukier i cynamon.
    Ciasto francuskie pokroić w kwadraty na każdy kwadrat nałożyć usmażone wystudzone owoce. Ciasto złożyć na pół i docisnąć widelcem.
    Piec ok 15 minut w temperaturze 210 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy