Ciastka francuskie z serem i mandarynkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będą smakować.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    150 g sera białego,
    1 żółtko,
    1 łyżka miękkiego masła,
    1 opakowanie cukru waniliowego,
    3 mandarynki.

Ciastka francuskie z serem i mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser dokładnie ugniatamy widelcem razem z żółtkiem, masłem oraz cukrem waniliowym. Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki. Każdą cząstkę mandarynki przekrawamy wzdłuż na pół.
  • image-1sfoe9m 2. Ciasto francuskie rozwijamy. Szklanką o dużej średnicy wykrawamy w cieście krążki. W połowie krążków wykrawamy na środku szklanką o małej średnicy mniejsze krążki. Powstałe obręcze układamy na większych krążkach lekko je dociskając.
  • 3. Kawałki ciasta układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek nakładamy porcję masy serowej. Wyrównujemy. Na masie serowej układamy kawałki mandarynek. Ciastka pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy