Po prostu pyszne,proste i szybkie w przygotowaniu.
60 min
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
6 dużych śliwek renklod
1 budyń śmietankowy z cukrem
300 ml mleka
galaretka morelowa lub brzoskwiniowa
300 ml wrzątku
do dekoracji
maliny
borówki
mięta
melisa
Ciastka francuskie z śliwkami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń ugotuj na mleku,odstaw do przestudzenia.
Galaretkę rozpuść we wrzątku,odstaw do ostudzenia
2.Śliwki umyj,osusz,podziel na połówki,usuń pestki,następnie zagłębienia po pestkach wypełnij budyniem.
3.Ciasto francuskie podziel na 12 prostokątów na środku każdego połóż śliwkę wypełnioną budyniem.
Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C na około 20 minut.
Po przestudzeniu posmaruj tężejącą galaretką.
Komentarze