Ciastka fransuskie z serem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ciastka gotowe w parę chwil.

  • 25 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie - 2 opakowania

    Masa serowa:

    40 dag serka śmietankowego waniliowego
    1 łyżka cukru waniliowego
    6 łyżek cukru pudru
    2 żółtka
    1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku
    3 łyżki miękkiego masła

    jajo do posmarowania
    płatki migdałowe do posypania

Ciastka fransuskie z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować płaty ciasta francuskiego, wcześniej wyciągnąć z lodówki aby były bardziej plastyczne.

    Składniki masy serowej zmiksować.

    Każdy płat pociąć na 8 równych części.
    Na połowie każdego prostokąta położyć łyżkę masy serowej.
    Zlepić jak pieroga tylko w formie prostokąta.
    Górę ciastka ponacinać nożem aby powstały nacięcia jak w grzebieniu.
    Posmarować ciastka jajkiem, posypać płatkami migdałów.
    Piec 20 minut w 200 st. C

Porady

Zamiast sera mozna użyć marmolady lub budyniu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy