Przepyszne, kolorowe ciastka, jedne z lepszych jakie jadłam! Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Pieczone razem z posypką.
30 min
Składniki:
przepis na ok. 32 szt.:
110 g masła
180 g cukru
1 duże jajko
1 zaokrąglona łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
50 g jogurtu naturalnego
250 g mąki pszennej
Ciastka konfetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło z cukrem zmiksować, dodać jajko, proszek do pieczenia, sól, jeszcze raz krótko zmiksować. Wsypać mąkę, wlać jogurt, zmiksować na jednolite ciasto.
Na talerzyk wysypać posypkę.
Wilgotnymi rękami formować z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Z jednej strony obtoczyć w posypce. Kłaść na blasze, w dużych odstępach, posypką do góry, lekko spłaszczyć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 14 minut.
Komentarze