Ciastka na piwie

0 (0 ocen)

Są bardzo smaczne,polecam

Składniki:

  • 250 g margaryny
    3 szklanki mąki
    1/2 szklanki piwa
    dżem brzoskwiniowy lub inny

Ciastka na piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę przełóż do zamrażalnika i wyjmij,gdy będzie wystarczająco twarda by ją zetrzeć na tarce.
    Margarynę zetrzyj na tarce o grubych oczkach,dodaj przesianą mąkę,wlej piwo i zagnieć ciasto.
    Ciasto owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
    Następnie,ciasto cienko rozwałkuj i nożem lub foremką do ciastek wykrój kwadraty.
  • 2. Na środek każdego kwadratu nałóż ok 1 łyżeczkę dżemu.
  • 3. Kwadraty sklej rogami. Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C przez ok. 15 minut lub do momentu,gdy nabiorą złotego koloru.
    Ciastka można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Komentarze

Podobne przepisy