Ciastka owsiano-bakaliowe z bananami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka, którym  słodkości dają banany, żurawina i mód, a chrupkości orzechy. Świetne na przekąskę między posiłkami. Z podanych składników wychodzi 15-16 dość dużych ciastek :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
    1,5 szklanka płatków owsianych i jaglanych
    3 łyżki posiekanych orzechów (u mnie laskowe, włoskie i migdały)
    1 łyżka żurawiny suszonej
    1 łyżeczka pestek słonecznika
    1 łyżeczka czarnych pestek dyni
    1 łyżka miodu
    szczypta cynamonu

Ciastka owsiano-bakaliowe z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka owsiano-bakaliowe z bananami 1. Dojrzałe, miękkie banany rozgnieść widelcem, dołożyć płatki owsiane i jaglane, orzechy, żurawinę, pestki i cynamon. Wszystko połączyć w jednolitą, klejącą masę. Z masy ręcznie formować placuszki, rozpłaszczyć na kształt okrągłych ciasteczek. Ciasteczka układać na papierze do pieczenia i piec ok.20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Ciasteczka powinny być zrumienione i lekko chrupiące. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy