Ciastka z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zrobiłam pyszne mini roladki z ciasta kruchego z dodatkiem mąki kukurydzianej. Miałam mały dylemat, czy użyć nutelli, czy masła orzechowego. Masło orzechowe wygrało :)

  • 60 min

Składniki:

  • 120g masła
    1 łyżka cukru waniliowego
    120g cukru pudru
    1 jajko
    200g maki
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    szczypta soli
    masło orzechowe

Ciastka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki z wyjątkiem masła orzechowego, dajemy do miski.


    Mąkę oczywiście należy przesiać.

    Wszystkie składniki łączymy.
    Formujemy kulkę, którą rozwałkowujemy na folii
    Jeżeli ciasto przywiera do wałka, posypujemy mąką kukurydzianą.
    Smarujemy masłem orzechowym.

    Ciasto zwijamy za pomocą folii w wałek. Końce folii spinamy. Wałek ciasta umieszczamy w zamrażarce na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w poprzek na krążki.
    Piekłam 15 minut w 180*


    Smacznego życzę :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy