Zrobiłam pyszne mini roladki z ciasta kruchego z dodatkiem mąki kukurydzianej. Miałam mały dylemat, czy użyć nutelli, czy masła orzechowego. Masło orzechowe wygrało :)
Ciastka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki z wyjątkiem masła orzechowego, dajemy do miski.
Mąkę oczywiście należy przesiać.
Wszystkie składniki łączymy.
Formujemy kulkę, którą rozwałkowujemy na folii
Jeżeli ciasto przywiera do wałka, posypujemy mąką kukurydzianą.
Smarujemy masłem orzechowym.
Ciasto zwijamy za pomocą folii w wałek. Końce folii spinamy. Wałek ciasta umieszczamy w zamrażarce na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w poprzek na krążki.
Piekłam 15 minut w 180*
Komentarze