Ciastka z pomaranczą i czekoladą

0 (0 ocen)

Pyszne aromatyczne ciastka,polaczenie czekolady z pomarancza nadaje im szczegolny smak.

Składniki:

  • 300 gr maki
    2 jajka
    2 lyzeczki proszku do pieczenia
    sok z 1 pomaranczy
    starta skorka z jednej pomaranczy
    100 gr masla
    100 gr cukru
    czekolada mleczna

Ciastka z pomaranczą i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maslo rozpuszczamy na wolnym ogniu i studzimy.Jajka ubijamy i kolejno dodajemy cukier,make,maslo rozpuszczone,sok i skorke z pomaranczy,proszek do pieczenia i na koncu czekolade pokrojona na drobne kawaleczki.Masa wyjdzie dosc rzadka i dlatego wykladamy lyzka na wczesniej przygotowana blaszke w odstepach okolo 2cm.
    Pieczemy 25' w 180'.

Porady

W sezonie na pomarancze wycisniety z nich sok jest najlepszy,jezeli jednak ich nie mamy to mozemy uzyc aromatu pomaranczowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy