Ciastko francuskie z serem i brzoskwinią

0 (0 ocen)

bardzo szybkie w przygotowaniu

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    20 dag sera twarogowego półtłustego
    1 żółtko
    1 łyżka cukru
    2 brzoskwinie z puszki

Ciastko francuskie z serem i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć. Pokroić na 6 kawałków. Każdy kawałek złożyć jeden róg do drugiego, żeby powstał trójkąt. Następnie ciastko naciąć około 0,5 cm od brzegu. Naciąć dwa złączone boki ale nie docinać przy wierzchołku. Nacięty trójkąt rozwinąć. Ten narożnik ciasta, który jest przecięty przełożyć na drugą stronę. Tak samo zrobić z tym z drugiej strony. Ser twarogowy wymieszać z żółtkiem i cukrem. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Masę serową położyć na środku każdego kawałka ciasta francuskiego. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w kostki brzoskwinię. Ciastka piec około 20 - 30 minut w 160 - 180 st C. Po upieczeniu ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy