Zadzwoniła koleżanka przychodzę na kawę.I co, miałam 1 placek biszkoptu co piekłam dzień wcześniej, kremówkę w lodówce i zamrożone truskawki no i szybko powstało ciastko.
60 min
Składniki:
Biszkopt, truskawki 30 dkg, 2 galaretki truskawkowe, kremówka 500ml, 1 śmietan fix,2 łyżki cukru pudru, Tortownica o srednicy 18 cm.
Ciasto śmietankowa truskawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z biszkoptu wykroić kółko średnicy tortownicy, kółko włożyć do środka .Galaretki rozpuszczamy w 500ml wrzątku i studzimy w miedzy czasie kremówkę ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru, i pod koniec dodajemy smietan fix ,truskawki mksuję blenderem na mus.i łączymy z 1/2 teżejącej galaretki.Mus łączymy z ubita śmietaną .Na biszkopt nakładam mus truskawkowo - śmietanowy ,zostawiając tyle aby mogliśmy posmarować górę ciasta. wkładamy do lodówki aby mus stężał.,następnie wylewamy na mus 2 - gą połowę tężejącej galaretki.góroę smarujemy odłożonym kremem.
2.Ponownie wkładamy do lodówki aż galaretka się zetnie czyli bedzie ( sztywna.)
Komentarze