Ciasto 3 smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać żółtka,olej,mąkę,proszek do pieczenia.
Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
2.Ciasto dzielimy na 3 części.
3.Do 1 dodajemy kakao
Do 2 mak
Do 3 wiórki kokosowe
4.Do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą wkładamy ciasto po łyżce z każdej przygotowanej części.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-ok 30 minut
5.Gotujemy krem budyniowy na mleku,studzimy, miksujemy z masłem.
6.Upieczone ciasto kroimy na dwie części.
Na jednej układamy 3/4 ilości kremu budyniowego i przykrywamy drugą częścią.
Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem,potem powidłami,posypujemy rodzynkami orzechami oraz wiórkami
Porady
Ciasto można dodatkowo delikatnie polać polewą czekoladową
Komentarze